OBERTA LA CONVOCATÒRIA APLEC CREADORES 2024

Dramatúrgia i creació dels pobles

Convocatòria oberta fins el 15 d’agost

Obrim el termini per a la recepció de propostes per a l’Aplec Creadores 2024.

Els socis de Comité escèniques interessats a presentar propostes de tallers de creació i dramatúrgia podran fer-ho FINS EL 15 D’AGOST. Enguany, el termini de realització de les activitats serà de setembre a novembre (inclòs). A continuació, adjuntem un glossari de preguntes per tal de resoldre els dubtes  freqüents. En tot cas, si en tinguéreu algun que no estiguera contemplat, contacteu amb Lucía Sáez, a l’adreça electrònica apleclucia@gmail.com

CONVOCATÒRIA EXCLUSIVA PER A SOCIS I SÒCIES DE COMITÈ ESCÈNIQUES

APLEC CREADORES 2024

 • Quan es farà APLEC CREADORES? Els tallers es desenvoluparan entre setembre i novembre de 2024. No és podràn fer tallers mes enllà d’aquestes dades.
 • Es farà alguna cosa més a banda dels tallers? Sí, farem un seguiment audiovisual que consistirà en diversos vídeos curts de promoció de l’activitat, així com de l’artista i la localitat.
 • Qui organitza APLEC CREADORES? Comité Escèniques amb col.laboració de Creadores.
 • Qui impartirà els tallers? Els socis de Comité Escèniques. Es convoca la present per tal que les persones interessades puguen proposar tallers de diversa índole. TERMINI 15 d’agost. Segons les propostes rebudes es farà o no una selecció, per tal d’assegurar que els tallers complisquen els requisits de la convocatòria i entren en pressupost.
 • Com han de ser els tallers i quant de temps han de durar? Cada creador/a pot presentar un disseny diferent, des d’una masterclass a un taller d’escriptura, fins a un taller de dramatúrgia del moviment. Per tant, es dona llibertat absoluta. Cada proposta pot tindre diverses duracions. Tots els tallers hauran de fer una sessió final oberta al públic. Segons cada proposta, avaluarem quina és la millor opció. En el cas de tallers de creació, un exemple podria ser la realització d’una mostra; en els tallers d’escriptura, per exemple, una lectura dramatitzada. Aquesta es podrà fer amb actrius i
  actors professionals.
 • Si es realitza una lectura dramatitzada amb professionals, qui ho organitza? L’equip encarregat de l’APLEC serà qui es coordine amb cada docent per tal de dur a terme l’activitat. APLEC s’encarregarà de la contractació dels actors i actrius segons conveni i assumirà les despeses corresponents. El públic pot ser limitat o escollit prèviament segons les necessitats i característiques del taller, dels alumnes o de l’entitat on es desenvolupe.
 • Qui s’encarregaria de buscar públic / difondre / anunciar la mostra final? L’equip de Comité Escèniques designat per dur a terme el projecte.
 • A qui van dirigides les propostes? La idea és treballar en col.legis, instituts, associacions culturals… i amb persones no professionals del teatre.
  Les franges d’edat dels alumnes no seran un impediment.
 • He de buscar el tutor o tutora l’institut o l’associació on s’impartirà el taller? No, podeu fer propostes, però no és necessari ni vinculant. Des de l’organització buscarem els llocs on impartir el taller perquè s’acomode als horaris i necessitats de cadascú.
 • Quants tallers es faran? La quantitat dels tallers vindrà determinada per la tria dels projectes presentats, l’envergadura dels mateixos i el pressupost disponible.
 • Quant es paga per cada taller? L’import de cada taller vindrà determinat per les necessitats específiques de cadascun. dels projectes. De fet, pot variar en funció de la duració del taller, el nombre de tutors que l’imparteixen o altres condicionants. Com a referència no vinculant, en l’edició passada d’APLEC 23 es vam pagar 50 €/hora per taller i tutor, impostos no inclosos. En tot cas, l’import definitiu a cobrar enguany es definirà una vegada es tinguen totes les propostes. Volem que tothom puga cobrar el màxim possible i tinga la llibertat de presentar les propostes sense limitacions econòmiques.
 • Com es paga? Una vegada finalitzat el taller, el docent haurà de presentar una factura a Comité Escèniques. S’enviarà la factura a
  apleclucia@gmail.com
 • I si he de desplaçar-me? Tenim contemplada una partida per a les despeses de desplaçament.
 • Qui i com es fa la selecció dels tallers? En acabar el termini de presentació de propostes, Lucía Sáez, una representant de Comité escèniques faran una avaluació de les propostes i dels espais o llocs on s’hagen de realitzar els tallers.
 • Quins criteris se seguiran per la selecció? La diversitat (Tractarem que les propostes siguen diferents i no totes iguals) + Localització i/o possibilitat de desplaçament (Volem un mapa que arribe fins als pobles més xicotets. Intentarem que no només els tallers es queden en els pobles pròxims a la capital) + Disponibilitat (El calendari, l’organització d’horaris i disponibilitats) + L’experiència com a docent de la persona que proposa l’activitat. Considerem que amb aquestes quatre coses podem fer una avaluació justa per a totes i tots.
 • Puc presentar-me si ja he participat altres edicions? Sí, però, prioritzarem no repetir tallers. Aconsellem si us presenteu de nou, fer una proposta de taller diferent.
 • Què he de presentar per fer una proposta? Emplenar el formulari adjunt a la convocatòria.
 • Com serà la comunicació del projecte? Comptem amb un equip específic de comunicació pel projecte, a banda dels recursos habituals de cada associació.
 • Qui és l’equip d’organització? El projecte el coordina Lucía Sáez, sòcia de Comitè Escèniques. A més a més, comptarem amb el suport dels socis i les sòcies de Comité Escèniques per tal de fer un seguiment i col.laborar en allò que siga necessari.
 • Com es subvenciona aquest projecte? Podem dur a terme l’APLEC gràcies a la Diputació de València.
 • SI TENS QUALSEVOL DUBTE… Pots escriure un correu electrònic a apleclucia@gmail.com o telefonar Lucía Sáez 617290687

VOLS QUE EL TEU POBLE DISFRUTE D’APLEC CREADORES 2024?