Equip
Comitè Escèniques

Junta directiva

KIKA GARCELÁN

Presidenta

més informació

Kika Garcelán és titulada en interpretació a l’Escola de l’Actor i llicenciada en Direcció d’escena en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. Cursa també el postgrau de teatre en l’educació de la Universitat de València i Màster de producció artística a Universitat Politècnica de València.
Com a actriu, ha treballat amb diverses companyies com ara Carme Teatre i Teatro de lo Inestable, i també en projectes propis. Integrant de Agrupación Hijos de Antonio i Colectivo Isquion.
Com a directora ha treballat en L’Horta teatre, La família política, Institut Valencià de Cultura o Teatro de lo Inestable.
Fundadora de Los Reyes del Mambo, organització dedicada al disseny i realització d’escenografia, on aferma el seu interés cap a la plàstica escènica.
Des de 2017 forma part dels diferents equips artístics a les produccions de l’Horta teatre, principalment a les propostes dirigides a la infància, encarregant-se també de l’elaboració dels dossiers pedagògics i la proposta d’activitats de mediació associades als espectacles.

IVÁN ARBILDUA

Vicepresident i Comissió de Comunicació

més informació

Padre de Julia, creador escénico y audiovisual en Cía.SalaNegra, VESC y NURO Visuales. Made in Torrelavega, desde 1984.

Licenciado en arte dramático, en la especialidad de dirección escénica y dramaturgia por la Escuela Superior de Arte Dramático de Valencia y en la especialidad de interpretación por la Escuela del Palacio de Festivales de Cantabria.

Actor y director escénico desde 2008, especialmente dentro de Cía. SalaNegra.

 Autor de En espera de Arrabal, Esperpento, Quijoote, Ciencia Club Clown, 2084 y Encapsulada  todas ellas estrenadas. Autor junto a Núria Martin Torre del texto Llum i Dolor, con el reconocimiento del IVC al concedernos la Ayuda 2019 a la CREACIÓ DE LITERATURA ESCÈNICA. Participa como dramaturgo en Creador-es 2016 y l Aplec de Creador-es 2020.

Actualmente desarrolla también su trabajo como creador audiovisual y videoescena a través del colectivo NURO Visuales.

Cristina Martí

Secretària

més informació

Graduada en Coreografia pel Conservatori Superior de Dansa, Institut del teatre de Barcelona (2015-2020) i en Disseny de Producte per l’Escola Superior d’Art i Disseny de València (2009-2013).

Amb l’objectiu d’unir els estudis de dansa i de disseny, va realitzar un màster en Disseny escenogràfic en la Universitat Complutense de Madrid (2014-2015).

Ha treballat com a escenògrafa per a la companyia Extremus Dansa.

Com a ballarina, ha participat la peça “Halab” (2017) de la coreògrafa Sol Picó per al festival Sismògraf d’Olot. També en el projecte “Metro cuadrado“ de Edwin Valentín. Ha participat en projecte REMOUTE (2019) de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, ballant en les peces d’Andrés Corchero i Raffaella Crapi.

Com a coreògrafa, ha col·laborat en el videoclip “No pare” del grup Jamaleonics i ha creat la peça “Mambo!”

A l’àmbit educatiu imparteix tallers on comparteix les seues inquietuds, respecte al cos i a l’escena i ha sigut professora de preballet i dansa creativa en diferents escoles de Barcelona i València.

NOE ARCOS

Tresorera i Comissió de Comunicació

més informació

Titulada en Dansa contemporània pel Conservatori Superior de Dansa de València.
Llicenciada en Psicologia amb màster en Psicologia Forense. Màster en gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya i Títol Superior de Mediació Intercultural i Intervenció social amb persones migrants.
Creadora i intèrpret a la companyia La Lola Boreal amb projectes com ‘Mama’, nominat per l’Institut Valencià de Cultura com a millor espectacle de carrer 2019; ‘Bubalú’, accés als premis “I Culturama Innovació a la joventut” i ‘Spoiler Alert’, millor espectacle 2021 al XIII de Nous Investigadors Teatrals.
Creadora i ballarina en companyies com Enámbar Danza, Moments Art Dansa i Teatre, Fabrik Nomade, Les Juntes i Big Bouncers. Col·labora en projectes amb coreògrafs com Marcos Morau a ‘Après moi, le déluge’, Antonio Aparisi, William Petit, Amelia Bentes, Sol Picó, etc. Seleccionada per la companyia ‘Poetic Disaster Club’ el 2019 i intèrpret a la peça de carrer Rminds de l’IVC.
Actualment, treballa amb Tejido Conectivo i Andrea Amor a Madrid, amb Col·lectiu Penja’m a València com a creadora i gestora, amb Visitants Teatre i en projectes diversos com a assistent coreogràfica, artística, etc. És docent al Centre Professional de Música i Dansa Centre Cabanilles MÚSA a Algemesí.
L’any 2022 ha estat nominada com a docent destacada per l’Associació de Professionals de la Comunitat Valenciana i pel projecte O_O que codirigeix ​​juntament amb Marta García com a projecte social destacat el qual s’ha desenvolupat en contextos com Dansa València, Aplec Creadors i Cultura Resident.
L’any 2023 gaudeix d’una residència de recerca amb el projecte A_E_I_O_O_O a Espai La Granja.
És presidenta de l’Associació Cultural Penja’m, part de la Junta Directiva de Comitè Escèniques i responsable de xarxes socials a Botànic Espai de Dansa.

JESÚS MUÑOZ

Vocal i Comissió de Formació

més informació

Jesús Muñoz és Llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França).

Com a actor ha treballat amb companyies com Bambalina Teatre Practicable, La Fura dels Baus, Arden, Teatro de Marionetas La Estrella o Det Andet Teater (Dinamarca) i amb directors com Jorge Picó o Jaume Policarpo, entre d’altres.

Ha fet treballs de direcció i assessorament dramatúrgic per a companyies de teatre i de dansa com El Ball de Sant Vito (València), La panda de Yolanda (València), Organik Dantza (Euskadi), La Lola Boreal (València), EnÁmbar Danza (València) Teatro Abocaos (València) o Deu Cèntims (Mallorca), entre d’altres.

Amb la companyia Pont Flotant, de la qual és membre fundador des de l’any 2000, ha cocreat i actuat en les seues deu produccions, amb les quals ha girat arreu del món. La cia. compta amb diversos reconeixements i premis a la seua tasca teatral i trajectòria en el sector de les arts escèniques.

Com a pedagog imparteix cursos i tallers de teatre i de tècnica vocal en diferents contextos de formació escènica i coordina processos creatius escènics vinculats al treball amb la comunitat. Del 2010 al 2016 va ser professor de l’assignatura d’Entrenament Vocal a l’Escola de Teatre Off de València; des del 2012 és professor dels mòduls d’Expressió Oral i de Creació Col·lectiva al Postgrau de Teatre en l’Educació (actual Màster en Teatre Aplicat) de la Universitat de València i des de l’any 2010 ofereix cursos de treball vocal al Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França).

Raúl Lago

Vocal

més informació

Gestor Cultural i programador de la sala Carme Teatre des de 2001.

Productor executiu de la companyia Carme Teatre i Codirector del Festival de Poesia de València VOCIFERIO des de la seua creació en 2011.

Al costat de Toño FM forma el col·lectiu artístic coRTarcabezas collages en 2012.

Aurora Diago

Vocal i Actualització Web

més informació

(València, 1988). Máster en Artes Visuales y Multimedia en la Universidad Politécnica de Valencia. Grado Superior de Interpretación y Coreografía de Danza Contemporánea en el Conservatorio Superior de Danza de Valencia. Diplomada en Fisioterapia por la Universidad de Valencia. Con 22 años estrena su primer montaje profesional “Estar Volar” y desde entonces ha trabajado para compañías como La Coja Dansa, Teatro de lo Inestable, EnÁmbar Danza, La Casa Amarilla y directores/as como: Miquel Ausina, Pedro Lozano, Natalia D’Annunzio, Carmen Meinhoff, Mauro Molina, Anna Albaladejo, Alejandra Garrido, Maribel Bayona, etc. Co-fundadora de la compañía transdisciplinar La Lola Boreal donde ejerció tareas de dirección, gestión, coreografía, interpretación y creación multimedial. Fuera de la escena realiza múltiples trabajos audiovisuales como video-clips, videos corporativos, fotografía o diseño gráfico. Además, ha trabajado como fisioterapeuta en diferentes centros de rehabilitación (en España y Bruselas) y residencias geriátricas. Posee una formación transversal en danza inclusiva y danza-terapia y ha tenido experiencias como docente impartiendo clases de movimiento, artes escénicas y audiovisual con colectivos diversos. Desde 2017, sostiene junto con Virginia García el proyecto Mobilitats Diverses. Ha colaborado activamente con asociaciones como: Intermón Oxfam, Asociación Pro-niños Saharauis, Tierra Viva, Estudios Sin Fronteras y Comitè Escèniques. Combina su trabajo como creadora escénica con la investigación y pedagogía, especialmente centrada en trabajos híbridos entre interpretación y técnica, escena y audiovisual, temáticas sociales y dispositivos íntimos.

VICENTE ARLANDIS

Vocal

més informació

Vicent Arlandis treballa com a performer, investigador i docent en el camp de les Arts Vives. En l’actualitat forma part de TALLER PLACER, un col·lectiu dedicat a la producció cultural al voltant de la filosofia, el treball, la literatura, la política i les arts vives de la qual forma part al costat de Paula Miralles. Els seus últims treballs han sigut el programa EN LO OSCURO ESTÁ LO INFINITO presentat a València dins de la programacó de La Mutant i el teatre el Musical i la peça OBRA PÚBLICA estrenada a la sala Rialto en 2023.

Equip de treball

JÉSSICA MARTÍNEZ

Gestora

més informació

Productora, dramaturga i actriu.
Diplomada en Treball Social, titulada en Art Dramàtic i Màster en Gestió Cultural, Jéssica Martínez s’ha format amb companyies i professionals de diferents àmbits, entre els quals destaquen Roland Schimmelpfennig, Paco Zarzoso, Xavier Puchades, Esteve Soler, El Pont Flotant, José Ramón Fernández, Edgar Chías i Christian Drut.
Com autora, ha escrit i estrenat Julia Arévalo: mujer de bronce y miel (2017, Valladolid), Lapland, dins de la II edició del Laboratori de Dramatúrgia Ínsula Dramatària Josep Lluís Sirera de l’Institut Valencià de Cultura (2019, València) i les peces breus Simón, coescrita amb Laura Sanchis (2013, València), i La tormenta de nieve, adaptació de l’original de Tolstoi junt amb Roland Schimmelpfennig. Ha publicat diversos articles d’opinió i la peça llarga “Ahí va ella” (Red Escénica, 2019).
Com a productora d’arts escèniques, actualment treballa per a l’associació de professionals d’arts escèniques valencianes Comitè Escèniques, per a la companyia Hongaresa de Teatre, és codirectora del projecte Creador-es Residències Teatrals i coordina el Torneig de Dramatúrgia Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura. Ha treballat per a companyies i entitats com Cabanyal Íntim, Teatre Micalet, Maquinant Teatre o Red Escénica, entre d’altres.
Com a actriu ha treballat sota la direcció de Roland Schimmelpfennig, Paco Zarzoso, Amparo Urieta, Chema Cardeña, Javier Sahuquillo, Laura Sanchis o Eva Zapico.

HELENA GÓMEZ

Xarxes Socials i Comissió de Producció

més informació

Codirectora de la companyia interdisciplinària La Lola Boreal des de 2012. És creadora, ballarina i docent.
Llicenciada en Belles arts en la UPV; Graduada en Coreografia i interpretació de Dansa Contemporània en el Conservatori Superior de València; Graduada en Dansa Clàssica en el “Centre Professional de Dansa Valencià”. Ha sigut cocreadora dels espectacles: “Vila Quitapenas”, “Línia Sensible”, “Bubalú. No tot ens sembla una merda”, “Espai *Bàsic”, “Bicistorias”, “MAMA” i “Marrrr”.

Des de 2017 és intèrpret en EnÁmbar Dansa en els espectacles “La Xica Caragol” i “Mukuki”. Compagina la seua activitat escènica amb la docència de la Dansa, amb àmplia experiència en les especialitats de Dansa Clàssica i Contemporània. Com a creadora i gestora en La Lola Boreal, crea i investiga espectacles de dansa, sessions i tallers lúdics i didàctics destinats, tant a adults, com a xiquets, xiquetes i adolescents, focalitzats en el procés de creació. Actualment desenvolupa el projecte ‘Marrrr, l’era del plàstic’ en el marc de Resistències Artístiques acostant la creació contemporània a l’entorn escolar.

La seua motivació és ensenyar el moviment del cos a través de la consciència i expressió corporal. Un dels seus objectius és acostar la vida i la cultura sostenibles a la ciutadania, per això, es dedica des de 2015 a la cura i benestar del cos com a professora de Pilates, Dansa Conscient i Ioga. Compagina aquest treball amb la gestió, difusió i gestió cultural. Des de 2019, treballa per a l’Associació de creadores i creadors escènics: Comité Escèniques. S’encarrega de crear contingut i del disseny de les xarxes socials, així com de la gestió d’esdeveniments i projectes culturals com ‘EN3TEMPS’ i ‘CONNEXIONS’.

Andrea Torres

Comissió de Formació

més informació

Andrea Torres és periodista cultural freelance, ballarina, creadora i gestora cultural.

Entre papers, escenaris i bastidors, Andrea ha treballat en diferents companyies de dansa i teatre d’ací i d’Europa com: Leipziger Tanztheater (Leipzig, Alemanya), Urban Collective (Leipzig, Alemanya), La Com_ún (València), Cía La Farsería (València), Beaches (Vitoria/Regne Unit), Espacio Latente (València), Cia Natalia Fernandes (Madrid/Brasil), Teatro de Lo Inestable (València) i altres col·lectius independents. Des de 2016 és cofundadora de la Cia Dunatacà on crea, interpreta, gestiona, comunica i gira amb diverses obres de xicotet i mitjà format.

Com a comunicadora s’ha especialitzat al sector cultural destacant el seu treball en publicacions com Red Escénica, The Lighting Mind i Mètode; així com organitzacions, fires i festivals com IETM Valencia, la Red de Teatros Alternativos, Fira esFERa, Fira del Llibre de València, Plaça del Llibre, APIV, Flos y Creador.es.

Actualment, auna la seua doble professió amb el projecte d’investigació Escaires sobre dansa i precarietat laboral.

LUCÍA AIBAR

Comissió de Producció

més informació

LUCÍA AIBAR, actriu, directora i docent teatral. Llicenciada en Art Dramàtic per l’ESAD de València; segueix la seua formació fins al dia de hui de manera contínua en interpretació, cant, teatre físic, actuació davant la càmera, escalada, pole, trapezi i altres disciplines. Els recents treballs a destacar com a actriu de la seua carrera professional són “Poder i santedat” dirigida per Paco Azorín, “Els nostres” dirigida per Eva Zapico i “Tiempo de Argán y naranjas” lectura dramatitzada dirigida per Antonia Bueno i Mariola Ponce; i com a ajundant de direcció, l’obra “PAU” de Gemma Miralles; totes elles produccions públiques de l’Institut Valencià de Cultura. També cal destacar les seues recents estrenes com a actriu en “Illa Devon” de la creadora Anna Albaladejo per a una residència de la Carme Teatre i en “La mujer más fea del mundo” de Manuel Valls. És cofundadora de Teatre de l’Abast, companyia amb la qual s’especialitza en Teatre Físic i amb la qual produeix i actua en obres com “Molt de soroll per no res” dirigit per Fabio Mangolini i “Lluna, dues i tres!” dirigida per Laura Valero. Amb Teatre de l’Abast també coprodueix “ROB” junt a la companyia Zero en Conducta i recentment, dirigeix el musical “BUH!” amb Victoria Mínguez, el qual és coproducció entre Teatre de l’Abast i LA FAM produccions. Com a directora, el seu últim espectacle estrenat és “Cançó oblidada”, concert teatralitzat de Eidos Ensemble per a Menut Palau. En l’audiovisual, el seu últim treball ha sigut “Desenterrats” sèrie en la qual té un paper de repartiment i “Edgar”, llargmetratge dirigit per Guillermo Barreira. Destaca de la seua trajectòria que en 2019 va ser nominada al premi Crisàlide-actriu revelació, per l’AAPV.

VICTORIA MÍNGUEZ

Comissió de Producció

més informació

Llicenciada per l’Escola Superior d’Art Dramatic de Valencia. Productora de la companyia Teatre de l’Abast on també és directora de l’espectacle BUH!.
Es poden destacar entre els seus treballs com actriu els espectacles teatrals “Aforismats” o “Alexandria” de l’Institut Valencia de Cultura dirigides per Roberto García i Juan Pablo Mendiola respectivament,“Molt de soroll per no res” de Teatre de l’Abast, dirigida per Fabio Mangolini o “La ciudad de escarcha” i “L’increïble assassinat d’Ausias March” de la companyia Crit; entre els espectacles infantils es destaca “Lluna” del Centre Escalante i l’Horta teatre, “El tambor de Cora” de la Teta Calva; “Lluna, dos i tres!” de la companyia Teatre de l’Abast i “Baida, la xiqueta sense cap” de Bambalina Teatre Practicable on treballa com actriu i manipuladora de titelles; i “Les tres porquetes, el musical” de l’Horta Teatre i “L’Aneguet lleig” d’Albena Teatre, les últimes de teatre musical, l’última guardonada amb el Premi Max a Millor Espectacle Musical (2016).
Al panorama audiovisual participa als videos educatius de Bromera i Algar.
Destaca a la seua trajectoria les seues dues nominacions a premi Crisalide (Actriu revelació) pel sindicat d’Actors i Actrius Professionals Valencians.

MAURO MOLINA

Comissió Política

més informació

Titulat amb el “Máster de Pensamiento y Creación Contemporánea” de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Castella i Lleó, i amb la Carrera de “Dirección y Puesta en Escena” de l’Escola Metropolitana d’Art Dramàtic de Buenos Aires, Argentina.
Ha estudiat “Dirección y Puesta en Escena” amb Emilio García Wehbi.
Actualment, és performer a l’espectacle “Una Imagen Interior” d’El Conde de Torrefiel, Premi Recomana de la crítica Catalana a Millor espectacle Noves Tendències i Premi Millor Il·luminació.
Ha estudiat Dramatúrgia amb Alejandro Tantanian, Andrés Binetti i Ariel Farace. Seleccionat pel British Council per a participar en el Workshop de Dramatúrgia amb Hattie Naylor. Seleccionat per a participar en el Programa “Pasantías para Directores” al Complex Teatral Buenos Aires Teatre San Martín. Seleccionat per “Panomara Sur”, plataforma d’Intercanvi Internacional dirigit per Alejandro Tantanian. Seleccionat per a participar en el Workshop “Escrituras Escénicas y Etnoficciones” amb la Companyia “Mapa Teatro” de Colòmbia.
Dins de la seua formació actoral ha pres classes amb Pompeyo Audivert, Antonio Mónaco, Tony Lestingi i Victor Bruno. Com a docent ha impartit clíniques de posada en escena i interpretació a Universitats de Xile, Argentina i Festivals Internacionals, com a Formador de Formadors. Amb les seues obres ha participat a prestigiosos festivals d’Espanya i Amèrica Llatina, havent rebut més de 10 premis i esments especials.

JOR CAMACHO

Comissió Política

més informació

Jor es forma a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i al Conservatori Professional de Dansa de València terminant la seua formació en 2021. Actualment es troba a Buenos Aires (Argentina) estudiant una Maestria en teatre i arts performátiques a la Universidad Nacional de las Artes.

PEDRO GRANERO

Comissió Política

més informació

MORGAN BLASCO

Delegació d’Alacant

més informació

Actor, director i productor.
Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia. Titulat en Interpretació. Completa la seua formació amb professionals com Juan Pastor (Tècnica Meisner), Juan Ceacero (Viewpoints), John Strasberg, Maurice Douraczier (creació), Titzina (creació) o Benito Zambrano (Interpretació audiovisual).
Al teatre, ha desenvolupat la seua carrera en companyies com La Guindalera, UR Teatro, La Ferroviaria, Teatro De Fondo. I amb directores i directors com Eva Zapico, María Ruiz, Helena Pimenta, Vanessa Martínez, Juan Pastor, Paco Maciá, Jaume Pérez o Toni Tordera.
A l’Audiovisual, ha treballat amb Avelina Prat, Inés Paris, Silvia Quer, Adán Aliaga, David Valero, Marc Ortiz, entre altres. Nominació Premis Berlanga 2023 com a millor actor i Premis Tirant 2010 com a millor actor de repartiment.
Fundador de la A.C. Cultura Al Vent (2002) i la companyia Col·lectiu Intermitent (2017) junt amb Joan Sabas (escenògraf) on, a banda de propostes teatrals de text, donen vida a accions performatives, instal·lacions o qualsevol inquietud escènica que els vinga al cap.

JOAN SABAS PARDO

Delegació d’Alacant

més informació

Diploma en Estudis Avançats. Suficiència Investigadora en Territoris Artístics Contemporànis. Universitat Miguel Hernández
Master en Projecte i Investigació Artística. Universitat Miguel Heranández
Postgrau en Gestió Cultural. Universitat Oberta de Catalunya
Llicenciat en Humanitats. Universitat Oberta de Catalunya
Fora de l’àmbit acadèmic ha seguit cursos amb els escenògrafs Isidre Prunés i Ezio Frigerio
Des de l’any 1980 ha treballat regularment realitzant escenografies, dissenys de vestuari, direccions d’escena i intervencions en espais públics. Ha treballat amb companyies com Teatre del Mare Nostrum, Jácara Teatro, Teatro Enemigo, El Club de la Serpiente, Almadraba Teatro, escena en acció, Criadero de Morsas, entre altres. Y amb directors com Juan Luis Mira, Francesc Sanguino, Paul Weibel, Simón Suárez, Mario Gas, José Luis Castro, Morgan Blasco, Juan Pastor, Begoña Tena, Mafalda Bellido, Lucas Escobedo
Els anys 2012 i 2013 desenvolupa conjuntament amb Patrícia Escario projectes, tant d’escenografia com intervencions i comissariats. Destaquen, l’escenografia per Lorquiana (Altea, 2012), les intervencions a l’àmbit públic Projecte Telepatia (Altea, 2013) i el comissariat per Altea a través de l’espill (Altea, 2014).
Part de la seua obra escenogràfica ha estat exposada al Word Stage Design (Cardiff, 2013). En 2015 va exposar a la Prague Quadrennial of Performance Design and Space, en Tránsito por la Escenografía Española a l’Institut Cervantes de Praga i a la Theatre and Performance Research Association (TaPRA) Performance-as-Research Exhibition a la Universitat de Worcester.
Les seues últimes realitzacions s’han presentat al Festival Cabanyal Íntim (Cartografies de frontera, 2017; Me llamo, 2019). La peça Variacions Wozzeck (2017-2018) ha gaudit d’una residència a la Incubadora del Corral, al Corral de Comedias de Alcalá de Henares. Posteriorment ha estat presentada a la Casa de Cultura d’El Campello i al festival Russafa Escènica.
Les escenografies per Coriolano después de Shakespeare (2018) i FurbyTale (2018) s’han estrenat al Teatre Principal d’Alacant i a Les Cigarreres, respectivament.
En Maig de 2019 va estrenar la peça Me llamo d’Enzo Cormann amb Col·lectiu Intermitent, a la Casa de Cultura d’El Campello. Amb posterioritat, la versió en forma d’instal·lació es va presentar a Territori Performance de Cabanyal Íntim, al TEM de València.
Amb Col·lectiu Intermitent va estrenar al 2019 Diktat, d’Enzo Cormann al Teatre Arniches d’Alacant i Zer016, (2020) de Fulgencio M. Lax.
També al 2020 ha estrenat El manual de la señora de la limpieza de Josi Alvarado, dirigida por Begoña Tena y les producciones de l’Intitut Valencià de Cultura Les Saurines, de Mafalda Bellido i Adèu! de Lucas Escobedo
Des de l’any 2016 és integrant del Laboratorio Rivas Cherif del CDN. Juntament amb Morgan Blasco va fundar l’any 2019 Col·lectiu Intermitent

ÁLVARO MOLINER

Comissió de Comunicació

més informació

Escriptor, creador escènic i audiovisual. Llicenciat en Comunicació Audiovisual (UCH) i en Direcció d’escena (ESADV). Les seues últimes obres la seua ‘Mystés’ (2024), ‘No.Res.Que.’ (2023) i ‘Ho foc mai’ (2022), trilogia en la qual investiga sobre la identitat, els sagrat i els límits de l’humà. Membre fundador de Col·lectiu Isqui, de Col·lectiu Vesc i cofundador de Nuro Visuals, projecte que combina l’escena amb el llenguatge audiovisual.

Ángeles Císcar

Comissió Política

més informació

Artista visual especialitzada en dramatúrgia de la imatge. El meu marc d’acció artístic són les arts escèniques, la perfomance i la vídeo instal·lació. Forme part del Colectivo de artistas Parapente. Entenc la pràctica artística com una forma de reflexió filosòfica. Pense que el que anomenem real és una construcció, una suma precària de fragments seleccionats des del condicionament que produeix el context social i cultural en el nostre procés de pensament. Les meues peces, de gran contingut visual, al·ludeixen a la percepció sensitiu emocional de l’espectador i des d’aquest lloc manifest la sospita sobre els enunciats que ens delimiten i defineixen. Actualment estic explorant conceptes com l’eco-consciència i la igualtat i estic conduint part de la meua investigació artística en eixa direcció. Els meus treballs han pogut veure’s en el Mercat de les Flors, Teatre Lliure, Centre Cultural d’Espanya a Mèxic, Centre de Cultura Digital i el Museu Universitari el Xop de Ciutat de Mèxic,Carme Teatre de València o Üferstudios de Berlín per citar alguns.He sigut artista resident en Hangar Centre de producció i investigació d’arts visuals de Barcelona, el Centre Nacional de les Arts de Ciutat de Mèxic o el Institute of Art Esproncedade Barcelona, entre d’altres.

Xavi Learreta

Comissió Política

més informació

David Torres

Comissió Política i Comissió de Formació

més informació

Actor, director i professor de teatre. Format entre Barcelona i França, ha treballat com a actor amb companyies com Sala Negra, La Maison en Papier, Al Dente, Sonambulos, Les Accordéeuses o Moveo, entre d’altres. Té la seua pròpia companyia de teatre, amb la qual ha estrenat “NO-HAPPY, o la tragèdia del desig” com actor i director; i “Papa fou un superheroi”. També ha dirigit els espectacles “Esperpento” de Sala Negra”, “L’Asticot” de Pascale Caemerbeke i “The Nature and Purpose of the Universe”, de Christopher Durang. És professor de teate per a adults, mim i marionetes per a xiquets en jardins d’infància, escoles primàries i secundàries.

Georg Sedlak

Comissió Política i Comissió de Comunicació

més informació

Georg Sedlak (1983, Alemanya), dramaturgista i director teatral. Graduat en Literatura, Cultura i Mitjans de Comunicació (Universität Siegen, Alemanya), es forma en Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre a Barcelona i fa un Màster en Estudis Teatrals. Ha fet assistències amb directors com Michael Bleiziffer, Magnus Reitschuster i Xavier Albertí. Ha col·laborat entre d’altres amb Annika Weber, Karen Karin Rosenberg (Yale), Jon James Barousse, Cristina Martí, Goretti Pié, Maria Pons i María Sánchez (Mèxic) en diversos projectes que difuminen les fronteres entre teatre de text i dansa contemporània. Unes vegades reflecteixen temes actuals, unes vegades ofereixen mons alternatius. Barregen quotidianitat i poesia escènica. Segons la peça, hi conflueixen sons, cant, paraules, instruments en directe, elements escenogràfics, cossos en moviment, imatges i vídeos. Moltes vegades tenen un punt humorístic o irònic. L’any 2024 s’ha instal·lat a València on, en col·laboració amb la coreògrafa Cristina Mart, ja abans s’han pogut veure peces com ¡Mambo! (2022) al Carme Teatre i Riures (2023) a Alboraia, obra premiada al Certamen Coreogràfic de Madrid.

Sendo Klein

Comissió Política

més informació

Nascut en Ses Illes, ha viscut en múltiples llocs. Amant del teatre tota la vida, porta uns 15 anys vinculat al Teatro Círculo. També. activista ecològic i de la bici.

Ana Ulloa

Comissió de Formació

més informació

Creadora i actriu. Llicenciada en Dret (1996) i Art Dramàtic (2011). En els últims anys s’ha
acostat al món del teatre d’objectes, on realitza una investigació teorico-pràctica sobre els
objectes com a arxius de memòria. Fruit d’este projecte ha creat dispositius escènics com “CASA” (dir. K. Garcelán i A. Ulloa, 2023) i “Aquelles xicotetes coses” (2024). Així com la
instal·lació interactiva “Objetuario” (2024) i la publicació col·lectiva sobre Teatre d’Objectes
Documentals al costat de Shaday Larios “Deixar-nos vulnerar per la matèria”.
Fundadora de MaQuinant Teatre, on ha sigut Co-directora Artística durant més d’una dècada,
amb qui va obtindre en 2021 dos candidatures als Premis Max com a Millor Actriu i per Millor
Text Revelació per la “Bambolla de Júlia”.
Ha treballat amb diferents companyies i directores com Mateusz, TheatreK Cia, Canalla-Co
Tributeatro, Isabel Martí, Marga Socias, Icíar Bollaín…
En l’actualitat, dirigix la seua pròpia companyia i gestiona La Llavoreta Espai, lloc de creació,
experimentació i intercanvi entre artistes de diferents disciplines a València.
El que m’interessa de les coses són les forces que ens atrauen cap a elles. Intentar
revelar la vida que subjau sota la matèria.